15 Şubat 2011 Salı

ABD menşeiili bir güvercin dergisi olan 'Purebred Magazine' 2010 Eylül-Ekim sayısını Yerli Hünkari ya da onların tanımıyla Classical Oriental Frill'e (COF) ayırdı. Yahoo'daki (COF) yani Yerli Hünkari email grubunda derginin bu sayısı için üyelerden yazılar istenmeye zaten aylar öncesinde başlanmıştı. Bildiğim kadarıyla grubun tek Türk üyesiyim. Irkın Türkiye'deki mevcut durumu konusunda benden de bir yazı istendi. Ben de daha çok güvercinbirliği.com gibi önemli bilgi kaynağı sitelerimizden ırkın kaynağı ile yazılmış makaleleri kaynak göstererek kendi tecrübelerimi katıp bir makale yazdım. Ve yayınlandı.

Kanımca bu iki şey için önemli:

Birincisi sonunda Türkiye'yi de resmin bir parçası olarak görmeye başladılar.

Çok daha önemlisi ilk defa açık açık ırkın kökeninin Türkiye olduğunu belirten bir yazının yayınlanmasına izin verdiler.

Gruba ilk katıldığımda ırkın anavatanı Türkiye'den yazıyorum dediğimde gelen tepkiler bu ırk artık uluslararası bir ırk haline gelmiştir olmuştu. Bu dergide benden yazı isterken ırkın ilk çıkış noktası olan Türkiye'de bir üretici olarak yazı yazmak ister misin diye sordular. Bunun önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder